Jouw kennis of circulaire innovatie in ruil voor nieuwe businesskansen

Van 20 t/m 24 maart 2023 organiseert het project Circulaire Fabrieken de derde Challenge Week. In de Challenge Week brengen we bedrijven die een concreet circulair vraagstuk hebben in contact met bedrijven die met innovatieve ideeën of  producten kunnen bijdragen aan een oplossing. Breng jouw kennis of innovatie in en maak kans op verrassende nieuwe ontwikkelingen en business.

Dit zijn de vijf circulaire challenges van Challenge Week 3:

  1. HR Premium Parts: wat is er nodig om installateurs bekend te maken met de mogelijkheid van reparatie en revisie van omvormers en hen ervan te overtuigen dat dit een kwalitatief goede, duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing is?
  2. Wie weet of helpt Enovation Hub zoeken naar kansrijke afzetmarkten voor tweedehands elektronica?
  3. Hoe kan DAVO Bieren het hergebruik van single usebierfusten in een ponton zowel technisch als organisatorisch succesvol in een business model verder uitwerken?
  4. Hoe kan Solar 2 Cycle het recyclen van zonnepanelen uitwerken in een succesvol circulair business model?
  5. Hoe kan Kamphuis Sloopwerken een circulaire business model ontwikkelen om materialen uit de bouw zo efficiënt mogelijk te hergebruiken in samenwerking met het circulair ambachtscentrum?

Schrijf je in voor de Challenge Week en maak kans op

  • blijvende procesbegeleiding, ook na het totstandkoming van de match
  • 3 maanden vervolgadvies en –onderzoek door hbo-studenten Saxion
  • toegang tot testfaciliteiten, innovators en bedrijven in de Cleantech Regio (Stedendriehoek)
  • mogelijkheden tot ontwikkeling en groei.

Challenges en aanmelden

Meld je hier aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Aangemeld, en dan?

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen nemen we contact met je op om te kijken of jouw aanmelding voldoende aanknopingspunten biedt voor deelname aan Challenge Week 3

In de week van 20 t/m 24 maart werken we toe naar het koppelen van challengebedrijf aan kennis- of innovatieleverancier en het samen opstellen van een plan van aanpak. Dit plan is de basis voor het aanvragen van een voucher Circulaire Fabrieken, waarmee het challengebedrijf de inkoop van de aangeboden kennis of innovatieontwikkeling kan cofinancieren. Meer hierover verneem je tijdens de Challenge Week.

Over de Challenge Week

Zo ziet de Challenge Week eruit – bekijk de aftermovie van Challenge Week 2 of lees hier meer over de matches.

In de Challenge Week zal er op diverse momenten zowel online als offline contact zijn tussen challengers en kennis- en innovatieleveranciers. De week begint op maandag met kennismaken tijdens een kick-off in de Broodfabriek in Zutphen, waar je je ‘oplossing’ pitcht voor de challengers. Op dinsdag bezoeken ‘oplossers’ met studenten het challengebedrijf, op woensdag is er kort online contact tussen bedrijf en studenten en selecteren de bedrijven de kennis- en innovatieleveranciers die het beste aansluiten op hun challenge. Op donderdag wordt er gewerkt aan een gezamenlijk plan van aanpak. Op een gezamenlijke slotbijeenkomst op vrijdag pitchen deze leveranciers hun plan van aanpak. Locatie: Broodfabriek, Zutphen.

Over Circulaire Fabrieken

Het project Circulaire Fabrieken sluit aan op de ambities van de regio Stedendriehoek om de meest circulaire regio van Nederland te zijn en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Cleantech Regio Deal. Projectuitvoering: KplusV, Saxion en VNO-NCW Midden.

https://circulairefabrieken.nl/challenges/

 

Meer nieuws

Terugblik op de 5e Challenge Week

In de week van de Circulaire Economie (11-15 Maart 2024) vond alweer de 5e Challenge Week Circulaire Fabrieken plaats. Op maandagochtend 11 Maart vond de