Hergebruik Single-Use Bierfusten

Jaarlijks worden er 3 à 4 duizend single use bierfusten verbruikt bij DAVO Deventer. Dit levert een enorme berg afvalplastic op inclusief bijbehorende kosten. In samenwerking met 20302050, Bestwerk en RPP plastics is een nieuwe toepassing bedacht voor deze lege fusten: een ponton. Een krat van gerecycled plastic waarin de fusten worden opgesloten.

Belemmering ervaren:

Maar hoe verhoudt dit nieuwe product zich tot de markt? Welke verbeteringen zijn nog nodig? Kan het efficiënter? En, welke ‘tegenstroom’ aan afvalplastics is er op gang te brengen t.b.v. de productie van het ‘krat’?

Vraag:

Hoe kan het hergebruik van single use bierfusten in een ponton zowel technisch als organisatorisch succesvol in een business model verder worden uitgewerkt?

Contactpersoon Circulaire Fabrieken: Harrie van Bommel, Saxion
challenge #3

Doe mee aan de Challenge Week en maak kans op

  • blijvende procesbegeleiding, ook na het totstandkoming van de match
  • 3 maanden vervolgadvies en -onderzoek door hbo-studenten Saxion
  • toegang tot testfaciliteiten, innovators en bedrijven in de Cleantech Regio (Stedendriehoek)
  • mogelijkheden tot ontwikkeling en groei.

De challenges

De Markt van Tweedehands Elektronica

Bij E-waste sorteercentrum Weee.nl in Apeldoorn wordt op jaarbasis circa 5000 ton E-waste gesorteerd voor recycling. Deze stroom afval is onder meer afkomstig van de

Recycling van Zonnepanelen

De markt van zonnepanelen groeit per jaar gemiddeld met 20% en in Nederland zijn er op dit moment al meer dan 50 miljoen. Zonnepanelen hebben