Finale Challenge Week 3 – 24 maart 2023

De spanning stijgt: de finalemiddag van de derde Challenge Week Circulaire Fabrieken komt eraan. Op vrijdag 24 maart 2023 presenteren studenten en bedrijven oplossingsrichtingen voor concrete circulaire vraagstukken van vijf ondernemers uit de regio. Ben jij benieuwd of de resultaten bedrijven verder gaan helpen in hun circulaire transitie en wil je de chemie tussen bedrijven en studenten ervaren? Je bent van harte welkom om de afsluiting van de Challenge Week in Zutphen mee te maken. Meld je hier aan.

Datum: vrijdag 24 maart 2023
Tijd: 14.15 – 17.30 uur
Locatie: Innovatiepakhuis Noorderhaven, Zutphen

Vijf circulaire challenges centraal

In de week van 20 t/m 24 maart 2023 werken bedrijven en studenten van Saxion samen aan oplossingen voor concrete circulaire uitdagingen. Vijf challenges staan in deze derde Challenge Week Circulaire Fabrieken centraal. Na een intensieve week van overleg, onderzoek en uitwerken van creatieve ideeën worden op vrijdagmiddag 24 maart de resultaten per challenge gepitcht voor een jury en de zaal. De jury beoordeelt diezelfde middag de plannen. Is er genoeg aanleiding om verder onderzoek te doen naar het oplossen van de challenge, dan worden de plannen beloond met een kennisvoucher van € 5.000 voor cofinanciering van het vervolgtraject.

Derde ronde Stimuleringsfonds open

Tijdens de finalemiddag op 24 maart gaat ook de nieuwe ronde van het Stimuleringsfonds Circulaire Fabrieken open. Dit investeringsfonds is één van de instrumenten van het programma Circulaire Fabrieken waarmee de versnelling naar circulair ondernemen in de Regio Stedendriehoek wordt gestimuleerd. Er is dit keer per aanvraag maximaal € 100.000 beschikbaar voor een beperkt aantal bedrijven. Lees hier welke 4 bedrijven een bijdrage uit de vorige ronde van het fonds hebben ontvangen en wat hun investeringsplannen zijn.

Juryleden

Vier deskundige juryleden beoordelen de aanvragen voor het Stimuleringsfonds en kennisvouchers. De juryleden zijn Nina Dorigo (Regio Stedendriehoek), Chimwemwe de Gaay Fortman (Oost NL), Rijn Platteel (ondernemer, voorzitter VNO-NCW Stedendriehoek en Harry Webers (voorzitter SER Overijssel, specialist thema ‘people, planet, profit’).

Contact

Wil je weten wat Circulaire Fabrieken voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met het projectteam via info@circulairefabrieken.nl of kijk op de website van het project.

Circulaire Fabrieken is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit de Regio Deal Cleantech Regio en de inzet van de partners van het project Circulaire Fabrieken: KplusV, Saxion Hogeschool en VNO-NCW Midden.

 

Meer nieuws

Terugblik op de 5e Challenge Week

In de week van de Circulaire Economie (11-15 Maart 2024) vond alweer de 5e Challenge Week Circulaire Fabrieken plaats. Op maandagochtend 11 Maart vond de