Eerste bijeenkomst kennissessie Papier/Verpakkingen

Op woensdag 22 maart 2023 vond de eerste bijeenkomst plaats van deze groep bij Van Gerrevink te Apeldoorn. Zes bedrijven uit verschillende fasen van de papierketen waren aanwezig. Marc presenteerde de geschiedenis en de huidige activiteiten van het bedrijf met het accent op papier met aansluitend een rondleiding over het terrein.

Onder het genot van een pizza is gewerkt aan een vraagstuk over gelamineerd papier. De verwerking blijkt problematisch doordat de benodigde verblijftijd hoger is en daardoor wordt het nu naar Frankrijk gebracht voor verwerking. Geconstateerd werd dat het probleem begin bij de ontwerper en dat die niet aanwezig was in de groep. Een volgende keer zullen we een ontwerper vragen mee te denken bij deze vraagstukken.

De bijeenkomst werd vastgelegd door Annemarie Jager in tekeningen en het resultaat is hierbij weer gegeven. Ook ziet u een foto van de groep voor de balen oud papier op het terrein van Van Gerrevink. Een volgende bijeenkomst zal plaats gaan vinden eind mei/begin juni bij het bedrijf Voith Paper te Vaassen.

Contactpersoon Circulaire Fabrieken: Harrie van Bommel, Saxion.

Meer nieuws

Terugblik op de 5e Challenge Week

In de week van de Circulaire Economie (11-15 Maart 2024) vond alweer de 5e Challenge Week Circulaire Fabrieken plaats. Op maandagochtend 11 Maart vond de