Derde bijeenkomst kennissessie Bouw/Installatie bij Lagemaat te Heerde

Uitreiking van de Verklaring Circulair Sloop Project voor het project Prinsenhof.

De derde kennissessie Bouw/Installatie van het project Circulaire Fabrieken – in samenwerking met RCT Gelderland  – vond plaats op 22 februari 2023 bij het bedrijf Lagemaat te Heerde. Ondernemers uit de bouw en installatiesector (of bouw gerelateerd) kwamen voor de derde maal bijeen om te praten over circulariteit. Na een korte kennismakingsronde werd door het gastbedrijf een presentatie gehouden over hun activiteiten en de circulaire ambities waar ze aan werken. Lagemaat was een sloopbedrijf maar investeert in het ervaring opdoen met het demonteren van gebouwen en op basis van de onderdelen nieuwe gebouwen te realiseren. Zo werd het project Prinsenhof te Arnhem in opdracht van de Provincie Gelderland uitgebreid toegelicht. Daar is een gebouw gedemonteerd/”gelegoliseerd” en de onderdelen zullen worden gebruikt om in Heerde een nieuw gebouw te realiseren dat als circulair centrum voor Lagemaat en omgeving zal gaan functioneren. Na de presentatie nam Arend van de Beek ons mee naar het terrein waar deze onderdelen zijn opgeslagen. Indrukwekkend was het om te zien dat daar een gebouw in onderdelen lag opgeslagen in afwachting van toepassing in het nieuwe gebouw.

Na de rondleiding werden tijdens de stamppot mogelijkheden uitgewisseld tussen de aanwezige bedrijven om voor het nieuw te bouwen pand ook hergebruikte kozijnen, deuren, installaties en plafondsystemen toe te gaan passen. Er ontstonden interessante ideeën en mogelijkheden voor samenwerking.

Daarmee was het wederom een heel leerzame bijeenkomst en met de deelnemers werd afgesproken dat de volgende (4de) bijeenkomst plaats zal gaan vinden op 15 Juni bij Draisma Bouw te Apeldoorn, RCT Gelderland zal dit initiatief wederom begeleiden.

 

Belangstelling voor deelname aan één van deze sessies? Neem dan contact op met het projectteam Circulaire Fabrieken via info@circulairefabrieken.nl.

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Terugblik op de 5e Challenge Week

In de week van de Circulaire Economie (11-15 Maart 2024) vond alweer de 5e Challenge Week Circulaire Fabrieken plaats. Op maandagochtend 11 Maart vond de