Mooie resultaten kennissessie bouw

De eerste kennissessie Circulaire Fabrieken – in samenwerking met RCT Gelderland – zit er op. Op 20 september kwamen ondernemers uit de bouw (of bouw gerelateerd), betrokken bij het project Circulaire Fabrieken, bij Intermontage in Terwolde bijeen om te praten over circulariteit. Na een korte kennismakingsronde werd door het gastbedrijf een presentatie gehouden over hun activiteiten en de circulaire ambities waar ze aan werken.

Eén daarvan is het beter gescheiden inzamelen van afval op kleine(re) bouwlocaties. Samen zochten deelnemers naar een mogelijke aanpak van dit vraagstuk, het resultaat beeldend verwoord door Annemarie van www.jagerbetekent.nl.

De kennissessie eindigde met de constatering dat bedrijven op deze manier veel van elkaar kunnen leren. Deze groep heeft daarom met elkaar afgesproken om 3 tot 4 maal per jaar bijeen te komen als circulaire industrietafel, iedere keer bij een ander bedrijf, en samen te werken aan een door het gastbedrijf ingebracht vraagstuk. De volgende bijeenkomst zal eind november/begin december plaatsvinden bij Krepel te Klarenbeek, RCT Gelderland zal dit initiatief begeleiden.

Vanuit het project Circulaire Fabrieken volgen nog circulaire industrietafels over de thema’s ‘papier en karton’ (januari 2023) en ‘kunststof’. Belangstelling voor deelname aan één van deze sessies? Neem contact op met het projectteam Circulaire Fabrieken via info@circulairefabrieken.nl.

 

 

 

 

Meer nieuws

Terugblik op de 5e Challenge Week

In de week van de Circulaire Economie (11-15 Maart 2024) vond alweer de 5e Challenge Week Circulaire Fabrieken plaats. Op maandagochtend 11 Maart vond de